Privatkund

– vi felsöker och renoverar din automatlåda eller manuella växellåda – oavsett bilmodell

När du har fel på din bil
Vi vet att problem med bilen är tröttsamt – det är därför vi alltid har som ambition att erbjuda dig en tid så snart om möjligt, helst inom en vecka. Under förutsättning att bilen är körbar och att du kommer hit med den, så provkör vi din bil och ger dig en preliminär diagnos helt kostnadsfritt!

Växellådan är en komplicerad del av bilens drivlina som en vanlig bilverkstad normalt inte kan eller bör hantera. Att renovera eller reparera en växellåda ställer höga krav på renlighet, utrustning och kunskap. Vi på STM är helt specialiserade på just denna del och därför kan du vara säker på att felet på din växellåda hanteras på rätt sätt när du vänder dig till oss.

Om du inte har möjlighet att ta din bil till oss så samarbetar vi med verkstäder över hela landet. Då gör verkstaden i- och urmonteringen av din växellåda hos sig och skickar sedan växellådan till oss för renovering. Vi är alltid måna om att hitta en lösning som passar just dig.

AutomatladeoljaUnderhåll
Som tur är kräver en automatlåda väldigt lite underhåll. I princip det enda man bör tänka på är att låta byta växellådsolja med jämna mellanrum. Hos oss byter vi också alltid oljefilter*. Växellådsoljan bör bytas med ett intervall om ca 50 000 km. Drar du ofta tunga släp eller på annat sätt belastar bilen ovanligt mycket, så bör du byta oftare. Genom oljebyte förlänger du lådans livslängd avsevärt, dessutom får du en skönare växlingskomfort och bättre bränsleekonomi!

*På vissa modeller sitter oljefiltret oåtkomligt inne i lådan och då görs bytet bara vid renovering.