Vecka 12 – Många artikelnummer blir det…

Häromdagen hjälpte vi en kund som oturligt nog inte bara haft växellådshaveri utan dessutom hade fått tag i fel låda till sin bil när han köpte en utbytesenhet. Detta hände eftersom säljaren av lådan inte hade full koll på biltillverkarens (i just det här fallet VW) artikelnummerflora på den aktuella modellen. En biltillverkare kan på en och samma modell ha mellan 5 och 15 olika varianter i produktion under ett år så det är visserligen inte helt lätt, men är ju faktiskt ändå säljarens ansvar.
Varför hamnade då denna olycklige bilägare hos oss? – Jo, säljaren kunde inte få tag i rätt låda under överskådlig tid. Bilen användes som pendelbil och kunde därför inte stå någon längre period. I just detta fall var bilen visserligen okörbar med den nyinköpta lådan men skillnaderna på lådorna var inte så stora och därför vi kunde uppdatera den och få den att fungera bra i bilen. Men detta är inte alltid möjligt och tyvärr begränsade säljaren sitt ansvar till att enbart gälla själva produkten. Därför fick bilägaren betala dubbelt för ur- och imonteringar. Ett gott råd på vägen, försäkra dig om att säljföretaget verkligen har rätt kunskap om just din bils växellåda och välj en verkstad att göra jobbet som är välrenommerad vad gäller automatlådebyten!

Sjöberg

STM på besök hos Christer som har välrenommerade Sjöbergs Bilverkstad – noga utvald som STM Lokal Verkstadspartner i Lekeryd/Husqvarna - Södra Vättern.