Vecka 15 – Det är något visst…

Förra veckan hade vi den äran i att få renovera en automatlåda till en gammal MB 280 SL Pagoda. Som kuriosa skall man nog nämna att W113-serien kallas Pagoda, eftersom utformningen av taket (hardtoppen) för tankarna till en kinesisk Pagod. Bilen var en typisk livsstilbil för jetsetfolket i slutet av 60-talet och en bit in på 70-talet. Ja, det är ju inte konstigt för det råder inget tvivel om att det är en jäkligt snygg bil. Just 280:n kom lite mot slutet av Pagodaeran och tillverkades 1968-1971 med en 170 hk rak 6:a. Lådan heter K4A025, är 4-växlad och Mercedestillverkad. Det är kul när det dyker upp något annorlunda, själva lådan användes av fler MB-modeller men det är extra kul att veta att den kommer ifrån en sådan här lite speciell bil. Det är ändå något visst att anförtros växellådan till någons ögonsten.

En av STM nyrenoverad K4A025 till MB 280 SL Pagoda
En av STM nyrenoverad K4A025 till MB 280 SL Pagoda