Vecka 17 – Rapport från Göteborgs Motorshow 2010

Förväntningarna var väl inte direkt ställda på topp när STM i fredags besökte Göteborgsområdets stora motorevent 2010. Vi väntade oss inte direkt en bilsalong i klass med Frankfurt, Paris eller Genève – men den kändes ändå väldigt tunn. Visst, Saab visade upp nya 9-5 tillsammans med 9-3X och Volvo premiärvisade S60 i Sverige. Därtill ytterligare några Sverigepremiärer från andra tillverkare. I övrigt var det mycket styling, MC och annat småplock. Synd att ingen passar på att utnyttja den lite lugnare och avslappnade, nästan mysiga atmosfären till att visa upp en bilindustri i förändring men ny offensiv teknik. För sportbilsälskarna fanns det visserligen några pulshöjare i och med att flera entusiastklubbar och bilimportörer av mera exklusiva glidaråk fanns med och visade upp lite ögongodis.

Göteborgs Motorshow 2010. Foto Magnus Adolfsson

Göteborgs Motorshow 2010. Foto Magnus Adolfsson