Vecka 20 – Vad är ATRA?

STM är medlem i Automatic Transmission Rebuilders Association, allmänt förkortat ATRA. T.ex. använder vi (som ni kanske sett) deras logga längst ner på site. I Sverige är automatlådebranschen en förhållandevis liten nisch och det är därför vi valt att vara med i denna i huvudsak amerikanska förening av fristående automatlåderenovörer. ATRA erbjuder en hel del matnyttigt i termer av teknisk support och dokumentation. Man kan även söka i gigantiska databaser gällande specifika fel som man kanske inte stött på förut. Dessutom samlas hela automatlådevärlden varje år till något som kallas för ATRA Powertrain Expo. I år kommer detta gå av stapeln i San Antonio, Texas i mitten av september. Vi försöker vara med någon gång emellanåt för att träffa branschkollegor och följa utvecklingen på eftermarknadsområdet, vi får se hur det blir i år… Detta var lite info om varför vi är med i ATRA och lite vad det står för. Kika gärna mer på www.atra.com (eftersom vi inte ligger i Kanada eller USA så är vi inte sökbara på deras sajt).

ATRA:s hemsida