Vecka 27 – På tur i Saab-land!

Även denna vecka har STM varit med systerföretaget STS på äventyr. Vi har varit på event i Trollhättan och grundligt kunnat utvärdera vad den nya 9-5:an går för. Sicken go bil! (på ren västsvenska). Vi testade en rad olika motorapplikationer och mest förtjusta blev vi (naturligtvis) i Turbo6 XWD med Aisin AW:s 6 växlade F21++låda. 300 kusar med en imponerande momentkurva, bottendrag som en stor diesel och toppeffekt som en banracer. Fick tillfälle att köra en runda på ca 15 mil på varierande vägstandard, allt från motorväg till snäv landsväg. Som avslutning fick vi även känna vad den gick för på Saabs egna provbana. Har aldrig flugit jaktplan men nu vet jag ungefär hur det känns… För att ni inte skall tro att vi bara älskar bränsletörstande vägmonster så kan vi glädjande nog meddela att även lilla 2-litersdieseln föll oss på läppen. Tryggt, bekvämt och skönt, även denna med Aisins 6 växlade låda i perfekt harmoni.        

Kafferast i Dalsland - (C) Svensk Transmission & Motor AB 2010

Kafferast i Dalsland - (C) Svensk Transmission & Motor AB 2010