Vecka 34 – Köra bil med iPhone?

Toyota i Sverige har tagit fram en app till iPhone som de kallar ”A glass of water”. Denna sägs kunna få användare att köra miljövänligt och spara bränsle i storleksordningen 10%. Du laddar helt enkelt ner ett virtuellt glas vatten på 20 cl till din telefon och sedan gäller det att köra så att inget vatten spills ut. Själva konceptet har man nog sett på film någon gång, en nitisk körskolelärare i USA som ställer en kaffekopp på instrumentbrädan och säger till sin nervösa elev att han inte vill ha förstörda kläder. För dig som vill läsa mer kika på http://itunes.apple.com/se/app/a-glass-of-water/id376721035?mt=8 .Vad säger vi då om detta tilltag: Lite löjligt, smått trafikfarligt men fräscht nytänkande! Sparar man nått bränsle?-tveksamt…

mzl_lfxvplro_320x480-75