Vecka 35-37 – Är chips gott?

Vi skulle vilja uppmana försiktighet vid chiptrimning. Marknaden för olika lösningar har växt på senare år och det går till en rimlig peng att få ganska kraftiga effektförstärkningar. Visst är det kul att få lite mera röj under huven men det kräver också att man tänkt igenom vilka effekter ökat vridmoment har för tranmissionen. Har man en automatväxlad bil så bör kanske även lådans programvara uppdateras. Detta är också vanligtvis skillnaden mellan ”originaltrimmning” och andra alternativ på marknaden. Oavsett vilket alternativ du väljer så kommer du belasta växellådan hårdare och riskerar att förkorta lådans livslängd. Tänk på att byt olja ofta om du ändå inte kan låta bli. Chips kan ju vara ganska gott…  Bloggen tar ledigt några veckor och återkommer v 38!

estrella