Vecka 40 – Glamour och amour!

Så då var vi tillbaka från förra veckans äventyr i Paris. Parissalongen bjöd på mycket glamour och vackra bilar men vad det verkligen så mycket nytt? Jo, visst passade inte minst de franska biltillverkarna på att presentera nyheter, t.ex. Peugeot fäste stor uppmärksamhet vid sin nya 508. Även övriga billtillverkare hade en hel del nya modeller som de tagit fram ur byrålådan dagarna till ära. Volvo premiärvisade sin nya V60 – riktigt fin show, grattis Volvo! På drivlinesidan visade de flesta tillverkare upp minst en elbil eller plug-in hybrid, så även vårt kära SAAB som visade en eldriven 9-3. Även supersportbilstillverkare hade elbilar på sin palett. Priset för den minst politiskt korrekta montern gick till Italien och Lancia. Vet inte om det var Lancias fantastiska modeller eller om det var de vackra modellerna som stod vid modellerna som drog mest publik. Fullsmockat i montern var det i varje fall… Hopplöst efter kändes Darcias monter där de visade upp en traditionell Renaultmotor med en manuell växellåda. En sådan pjäs passar på industrimuseet, inte på en salong som skall visa upp en bilindustri i förändring. De tyska tillverkarna hade som vanligt sobra men ändå mastiga montrar med flera världspremiärer. Nu kommer mässan hålla öppet för allmänheten ända tills den 17:e oktober så än finns chansen att uppleva mässan själv. Men åk inte dit för att djupdyka i nya innovativa växellådor och nya drivlinekoncept så som vi på STM gjorde, då kommer ni att bli besvikna. Åk dit för att njuta av design, atmosfär och fart!       

2010-paris-motor-show-ford-grand-c-max-view