STM:s systerföretag STS blir leverantör till Ford of Europe, se pressklipp nedan.

Pressmeddelande 2012-05-03

Ford väljer svensk leverantör för renoverade automatlådor.

Scandinavian Transmission Service AB (STS) har i hård konkurrens utsetts till att bli leverantör av renoverade automatväxellådor för Fords eftermarknadsbehov. STS kommer att leverera sina produkter till samtliga Fords reservdelsdepåer i Europa.

– STS har en lång tradition av att tillverka kvalitetsprodukter med en tydlig miljöprägel. Det känns extra roligt att Ford valt en svensk leverantör för denna produktkategori. Det visar att även de största biltillverkarna förstår att balansera in värdet av hög kvalitet och miljöarbete tillsammans med pris när de väljer leverantör säger Ola Stålebo (VD).

Första leveranserna skedde nu i april och omfattar automatlådor som används i Fords populära familjemodeller S-MAX, Mondeo och Galaxy samt även kompaktsuven Kuga och småbilen Fiesta. Växellådorna som STS renoverar är tillverkade av japanska Aisin AW Co Ltd. som idag är världens största tillverkare automatlådor. STS har haft ett tekniskt och kommersiellt samarbete med Aisin AW sedan 1975 som är helt unikt på marknaden.

– Efterfrågan på renoverade fordonskomponenter ökar hela tiden och vi ser en mycket intressant marknad framåt. Vi arbetar gärna tillsammans med kunder som delar vår syn gällande miljömässigt hållbar produktion i kombination med kompromisslös kvalitet. Det är faktiskt så vårt samarbete med Ford växt fram avslutar Ola Stålebo.

För kommentarer, ytterligare information eller bildmaterial, kontakta:
Jenny Linde, 0303-727895 eller jenny.linde@stsab.net

Scandinavian Tranmission Service AB har funnits sedan 1969 och idag är ett av Europas största tekniska center för automatväxellådor. Företaget har drygt 40 anställda och huvudsysselsättningen är industriell renovering av automatväxellådor. Största kundkategorin är biltillverkarnas egna försäljningsorganisationer för reservdelar. STS ligger i Stenungsund strax norr om Göteborg. Läs gärna mer på www.stsab.net.
Scandinavian Transmission Service AB www.stsab.net | info@stsab.net