LBM Autoparts (STM:s systerföretag) satsar stort på oljor och filter till automatväxellådor.

Pressmeddelande 2012-12-12

LBM Autoparts hårdsatsar stort i ett nytt kundsegment där man riktar fokus direkt mot bilverkstäder som vill erbjuda sina kunder förebyggande service av automatväxlade bilar. Detta gör man genom att erbjuda en helt egen produktlinje med originaloljor samt genom ett tätt samarbete med Midland Oil.

Totalt sett ökar andelen automatväxlade bilar både i Sverige och i övriga Europa. Detta gör att frågan om oljebyte och service av just växellådan dyker upp allt oftare på landets bilverkstäder. LBM har nu byggt upp ett produktsortiment för att kunna serva just vanliga verkstäder med produkter som behövs för att göra ett professionellt jobb. På hyllorna finns ett brett sortiment av högkvalitetsoljor samt filter och packningar.

–       Vi upplever att det finns en del frågetecken kring oljor och service av automatlådor ute på marknaden. Men att råda en kund till att göra en förbyggande oljeservice på lådan efter ungefär var 6 000 mil är helt klart en win-win situation. Kunden får en drivlina som kommer att hålla längre och verkstaden får en bra chans till merförsäljning vid sidan av vanlig tidsbunden service. Konstigare än så är det fatiskt inte säger Helena Nordin, säljare på LBM.

Förutom originaloljor (factory fill) säljer även LBM schweiziska Mildlands kvalitetsoljor för att komplettera sortimentet. Efter noga testning och utprovning blev avtalet med Midland Oil klart under hösten och finns nu i lager hos LBM.

–       Genom att tillhandahålla en samlad kompetens tillsammans med ett skräddarsytt oljesortiment, filter och packningar under ett och samma tak så hoppas vi att fler verkstäder faktiskt vågar jobba med förebyggande service även av automatlådor i framtiden säger Erik Stålebo, Verksamhetschef.